top of page
Oogarts Van Hijfte

MAAK EEN AFSPRAAK BIJ DE ERVAREN OOGARTS RUDY VAN HIJFTE VOOR ONDERZOEK OF BEHANDELING VAN OOGZIEKTE

EEN ERVAREN OOGARTS VOOR ALLE OOGAANDOENINGEN

Dankzij de vele jaren ervaring in de oogheelkunde kan Oogarts Rudy Van Hijfte u veel vertellen over allerlei oogziektes en oogaandoeningen. Hieronder wat meer informatie over enkele veel voorkomende afwijkingen.

Bijziendheid

Bijziendheid betekent dat u iets dichtbij scherper ziet dan iets veraf. Uw oog is langer dan gemiddeld en uw zicht moet gecorrigeerd worden door een bril met negatieve (min) glazen of contactlenzen. Dan kunt u ook zonder problemen scherp zien in de verte.

Verziendheid

Bij verziendheid hebt u een korter oog dan een gemiddeld, gezond oog. Met positieve (plus) lenzen kunt u dan ook dichtbij scherp zien. Verzienden die jong zijn, kunnen zelf hun ooglens boller maken om een object van dichtbij scherp te zien. Deze accommodatiecapaciteit van het oog vermindert op latere leeftijd.

Astigmatisme

Astigmatisme wil zeggen dat uw oog niet perfect rond is. De oogkromming is niet symmetrisch en het oog lijkt qua vorm meer op een rugbybal. Het zicht is onscherp van ver en van dichtbij, dus bij bijziendheid en verziendheid.

Cataract

Cataract wil zeggen dat de ooglens troebel wordt. Het zicht wordt wazig, doordat de structuur van de lens verandert. Dr. Van Hijfte vervangt de troebele lens door een implanteerbare lens om de afwijking te corrigeren. Een bril is dan meestal niet meer nodig om ver te zien.

Glaucoom

Bij glaucoom is de oogzenuw aangetast, chronisch of acuut. Langzaam treedt meer en meer gezichtsverlies op, eerst aan de rand van het blikveld tot aan het centrum. Zonder behandeling kan blindheid het gevolg zijn.

MAAK EEN AFSPRAAK BIJ DR. VAN HIJFTE

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Bel naar   09 348 98 55   voor een afstraak in Lokeren.

bottom of page